About us

Over Syngenta Flowers


Syngenta Flowers is wereldleider in duurzame bloemenproductie, dankzij onze expertise in geavanceerde genetica en veredeling. Onze focus ligt op potplanten, perkplanten en vaste planten in een breed scala van variëteiten. Wij bedienen professionele kwekers, distributeurs en retailers met state-of-the-art zaden, jonge planten en onbewortelde stekken, deskundig advies en training. 

Meer dan 2.300 gepassioneerde mensen brengen kleur in de wereld met innovatieve bloemenvariëteiten in een breed scala van gewassen. Als onderdeel van Syngenta, een wereldwijd bedrijf met een sterke focus op de zaadbusiness en veredeling, hebben wij toegang tot toonaangevende veredelingstechnologieën. Wij creëren waarde voor onze klanten door creatieve samenwerkingen met sterke partners. 

Wij richten ons op een betrouwbare levering van best-in-class producten van de beste kwaliteit aan onze klanten. Onze onafhankelijke gelicentieerde bewortelings- en verkooplocaties en onze regionale bewortelingslocaties bedienen onze klanten al tientallen jaren. 

Onze diepgaande kennis en uitgebreide kennis van pot- en perkplanten en de industrie helpen ons te voldoen aan de verschillende eisen van commerciële kwekers, retailers en consumenten. Dit wordt ondersteund door meer dan 150 jaar ervaring in de bloemenmarkt, in combinatie met onze sterke punten op het gebied van toeleveringsketen en onderzoek en ontwikkeling. 

Door uitmuntende service en efficiënte levering willen wij de leverancier bij uitstek zijn voor telers. 

Syngenta Groep 
Syngenta Flowers is onderdeel van de Syngenta Groep. De Syngenta Groep is een van 's werelds toonaangevende bedrijven met meer dan 48.000 werknemers in meer dan 100 landen die zich inzetten voor ons doel: het potentieel van planten tot leven brengen. Door wetenschap van wereldklasse, wereldwijd bereik en betrokkenheid bij onze klanten helpen wij de productiviteit van gewassen te verhogen, het milieu te beschermen en de gezondheid en kwaliteit van leven te verbeteren. Voor meer informatie kunt u ook terecht op www.syngenta.nl.

Bedrijfsomvang

Syngenta Flowers biedt professionele diensten en een breed assortiment producten/genetica van de meest vooraanstaande plantenveredelaars in de sector.

Geschiedenis

Syngenta Flowers lijkt misschien een jong bedrijf, maar onze wortels liggen in meer dan 140 jaar bloemengeschiedenis, die teruggaat tot het midden van de 19e eeuw.

Watch our brand story

Bekijk ons bedrijfsverhaal

Ontdek iets meer over ons en hoe wij uw bedrijf kunnen helpen bloeien. Nu kunt u zien wat we doen om ons dichter bij u te brengen...

Global G.A.P.

Alle bij Syngenta geproduceerde planten dragen het GLOBAL G.A.P.-certificaat, waaruit blijkt dat het bedrijf zich op lange termijn inzet voor verantwoord bestuur.

goodgrowth

Het 'Good Growth Plan'

Elke dag wordt onze planeet wakker met meer dan 200.000 extra monden te voeden en meer landbouwgrond die verloren gaat door erosie. Wij hebben een plan om deze uitdagingen aan te gaan: The Good Growth Plan.

Contact us

Neem contact met ons op

Syngenta Flowers
Hoofdkantoor (EAME)
Syngenta Seeds B.V.
Westeinde 62
1601 BK Enkhuizen
Nederland